Офіціант, бармен

Друк

Професія офіціанта одна з найдавніших. На фресках єгипетських пірамід зустрічаємо зображення людей, які подають їжу на стіл фараону. Напевно, це були перші офіціанти.
Сьогодні професія стала дуже поширеною, адже жоден ресторан, кафе чи бар не може обійтися без офіціанта. Святкування знаменних дат, прийоми видатних осіб, підписання угод передбачає спілкування за урочистим столом і неможливе без офіціантів, які беруть активну участь в обслуговуванні трапези.

Бармен (з англ. "bar" - загородка, прилавок, стійка, які відгороджують продавця від покупця, та "man" чоловік) - людина за стійкою. Кожний робочий день бармена - це ціла низка психологічних контактів з відвідувачами. Адже люди, які звертаються до барменів, відрізняються один від одного і віком, і характером, і вимогами. А потреби, які перевели їх до бару, ресторану чи кафе, у всіх спільні - відпочити від повсякдення, відсвяткувати якусь подію. Тому спілкування бармена з клієнтами дуже важлива річ. Своєю коректною поведінкою він може створити гарний настрій у відвідувачів. Як правило, барменів готують із кращих висококваліфікованих офіціантів. Вони повинні знати основні правила етикету і мати хороші манери, тобто вміти виявляти повагу та увагу до гостя.

Наш Центр має усю необхідну матеріально-технічну базу для навчання за вказаною спеціальністю. Хостел Молодіжного центру Боско, бенкетний зал та Кафе Смаколики є нашою практичною базою для навчання студентів, які поряд із теоретичними знаннями одразу зможуть поєднати їх застосування на практиці - з реальними гостями: місцевими та з-за кордону.

Наш Центр сприяє працевлаштуванню усіх випускників, кращі студенти мають можливість проходити практику у кращих закладах харчування Львова та закордоном. Центр підписав довгостроковий договір із 4-зірковим готелем світової готельної мережі Меркур - Mercure Bratislava Centrum Hotel.

Програма первинної професійної підготовки за спеціальністю офіціант-бармен у нашому закладі триває 1 рік (2 семестри) з присвоєнням випускникам 3-4 розряду офіціанта та 4-го розряду бармена. На дану спеціальність можуть вступити абітурієнти після завершення повної середньої освіти (11 класів).

Програма перепідготовки офіціантів та барменів терміном 15 тижнів, розроблена для студентів, які вже здобули іншу робітничу спеціальність або вищу освіту.

Короткотермінові курси, майстер-класи, підвищення кваліфікації - для усіх бажаючих, особливо для тих, що вже працюють у сфері HoReCa (Hotel – Restaurant – Cafe).

 

ПРОГРАМИ ПІДГОТОВКИ:

 

Первинна професійна підготовка: Офіціант 3-4 розряду, Бармен 4 розряду

Перепідготовка: Офіціант 3 розряду

Перепідготовка: Бармен 4 розряду

Сертифікатні курси

Майстер-класи

            

Sunday the 19th - . Thanks to Joomla 2.5 templates by FTS